Będąc w Londynie w ubiegłym roku, znajomi zabrali nas do jednej ze swoich ulubionych restauracji - Jamie's Italian - Angel. Właścicielem tej sieci restauracji (i nie tylko tej o czym niebawem) jest Jamie Oliver, jeden z najbardziej popularnych szefów kuchni na Świecie, a z pewnością w Wielkiej Brytanii. Zjednuje swoich miłośników przede wszystkim poprzez programy kulinarne i książki, ale również przez takie miejsca jak to - przyznaję, że sama jestem absolutną fanką! :)
Restauracja już z zewnątrz zachęca do jej odwiedzenie - usytuowana w nowoczesnym budynku, z lekko przyciemnionymi szybami przez które dostrzec można całą masę uwijających się kelnerów i totalny brak wolnych stolików. My ostatecznie mieliśmy to szczęście (warto dodać w piątkowy wieczór!) i doczekaliśmy się swojej kolejki.
Restauracja w bardzo oryginalnym klimacie - wiszące szynki parmeńskie, drewniane deski i skrzynie oraz słoiki wypełnione ususzonym, ręcznie robionym makaronem i oczywiście ściana pełna książek autorstwa właściciela.
Restauracja w bardzo oryginalnym klimacie - wiszące szynki parmeńskie, drewniane deski i skrzynie oraz słoiki wypełnione ususzonym, ręcznie robionym makaronem i oczywiście ściana pełna książek autorstwa właściciela.
Po wzrokowym zwiedzaniu restauracji, przyszedł czas na wybór dań. Z dość sporej (wymiarowo) karty menu wybraliśmy kilka - bardzo oryginalnych - przystawek oraz dania główne. Ceny były dość wysokie, jak na restaurację "bez białych obrusów", jednak na tle cen londyńskich zdecydowanie akceptowalne, zwłaszcza, że menu było tak zacnego autorstwa! Jednym słowem warto!
ITALIAN BREAD SELECTION £3.95
Homemade rosemary
focaccia, sourdough,
crispy “music bread”,
ciabatta & tortano, with
olive oil & balsamic
WORLD’S BEST OLIVES ON ICE £3.95
Large green olives, black
olive tapenade & crispy
“music bread”
SEAFOOD BUCATINI £15.65
Tube spaghetti steamed in a
bag with shellfish, crab, squid,
capers, chilli, garlic, white wine
& sweet tomatoes
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz